” Ik heb gesproken met mijn schoonbroer, die veel blijkt te weten over dat soort zaken en hij verzekert mij dat het allemaal niet zo erg is gesteld met wat men noemt ‘el cambio climático’ (=Klimaatsverandering)” >>> aan het woord was M. Rajoy, huidig president van de Spaanse regering.

– Op dit ogenblik hangt een gevangenisstraf van resp. niet minder dan 5 en 9 jaar boven het hoofd van 3 manifestanten tegen de TGV die het aandurfden een slagroomtaart in het gezicht van de presidente van onze deelstaat Navarra, Yolanda (What’s in a name) Barcina te gooien. Het gebeuren had plaats tijdens een plenaire zitting in Toulouse, Frankrijk dus, waar dergelijke feiten niet als zó strafbaar worden beschouwd. Misschien is deze strafmaat toch wat over het paard getild?…

Teken de petitie!:

– Het wordt stilaan erg ongezond om door de straten van Madrid te kuieren door de aanhoudende staking van de stedelijke kuisploeg. Die ziet het niet houdbaar om op lange termijn met de helft van het personeel en met een maandloon van 600€ (= ook 50%) de stad schoon te vegen. In totaal dus een besparing van 75% voor het schoonmaakbedrijf. Volksgezondheid waarschuwt voor risico op plagen en besmettelijke ziekten; Ana Botella (huidig Burgemeester van Madrid-stad en vrouw van JMª Aznar, gewezen premier van Spanje, nvdr;-) vindt het alsnog niet nodig om haast te maken bij het zoeken naar een oplossing.
Ze heeft ondertussen wél een chemisch bedrijf de opdracht gegeven om de hopen afval onder te spuiten met ‘ontsmettende’ middelen om kakkerlakken en ratten in te dijken.
Een levende metafoor van hoe de problemen in dit land worden aangepakt.

Ondertussen wordt het wel iets moeilijker om op Plaza Mayor te genieten van a relaxing cup of Cafe con leche

Maar eigenlijk hadden we het daar (tenminste nu) niet over willen hebben, laat staan over onze minister van onderwijs Sr Rubbish-Wert die het moeilijk heeft bij optelsommetjes (100+4 is volgens hem=50!) of over hoe ons gerecht omgaat met oa de grootste milieuramp die Spanje ooit gekend heeft ( El Prestige. Zie eerdere en komende nieuwsbrieven) De schaarse beklaagden gaan vrijuit…

QUERID@S,
Bestekes,

Zo blijft er bijna geen plaats meer voor het volgende, veel euh…, leukere item, tedju!

¡BRUJAS!

In de begin-generiek hadden voor mijn part nóg enkele (vrouwelijke) protagonistas in het rijtje gepast.

Flitsend in beeld: naast oa Angie Merkel en Margaret Thatcher had bvb Ana Botella of Yolanda Barcina rustig kunnen meefigureren. Maar dan bestond het risico wellicht dat de subsidies voor deze prent zouden worden teruggevorderd…

We hebben ons best wel geamuseerd met Las Brujas* de Zugarramurdi. Een kolderieke, bijwijlen nogal Monty Python-achtige (Universal!) prent -> vooral in het tweede deel – waar alle Heksen*-clichés lustig de revue passeren. 

En met deze wordt de afgelegen plek in het hartje van de Navarrese Pyreneeën plots wereldwijd vetjes op de kaart geplaatst.
Zugarramurdi
stond als bestemming alreeds gedurende enkele jaren op onze verlanglijst. En nu, na ons bioskoopbezoek, werd dat plots erg dringend, gevoed door gezonde nieuwsgierigheid van de jongere generatie.
Het WE erop stuurden we onverwijld pal noordwaarts, dwars door de mysterieus-nevelige BAZTAN-vallei om ons zélf te vergewissen wat daar nu allemaal van aan was,

van al dat Heksen-gedoe.

Wordt vervolgd…

 

 


Teken de PETITIE!! http://www.change.org/es/peticiones/todo-el-mundo-impedir-que-lanzarle-tartas-a-la-presidenta-de-navarra-se-condene-con-5-y-9-a%C3%B1os-de-c%C3%A1rcel: