¡QUERIDOS!

¿Tiempos de Pepino? Komkommertijd!? Vergeet het maar!! Zoals alles werd ook die uitgesteld, maar niet uitgeteld..;-). Kranten, Radio en TV hebben nog geen moeite om hun pagina’s en zendtijd in te vullen. En wijzelf weten niet waarover eerst te nieuwsbrieven (>>bij deze als werkwoord gebombardeerd) …

Een droge-bloemlezing:

-Twee Spaanse Artsen Zonder Grenzen zijn zopas vrij. Montse Serra y Blanca Thibaut werden 21 lange maanden geleden in Kenia ontvoerd. De Spaanse regering heeft toegegeven dat de vrijlating vooral het werk was van MSF/AZG. Er bestaan nog kleine grote helden, zoals ook grote kleine lafaards (onze minister BZ bvb)…

– Rufus Wainwright, voor zover nodig toegelicht: zoon van de fantastische SingerSongwriter Loudon WainwrightIII, overtuigd Gay, multi-instrumentalist en ‘polifacetico’ krijgt – hoe controversieel ook – algemene artistieke erkenning in Spanje. Merk- en nieuwsbriefwaardig nieuws vind ik dat.

– In de voorbije jaren is de gezamelijke Spaanse voetbalschuld opgelopen tot 4.000.000.000€. ¡CAMPEONES! …Misschien iets doen aan …eh… de loonkost?

– De volgende keer dat je de kans ziet door het Spaanse hinterland te kruisen, of je slaat er betreffende internationale papieren of vituele krantenknipsels op na, heb je meteen één en hetzelfde antwoord op volgende vragen:

– WAAUW! Waarom al deze fantastische autowegen? /

– Waarom heeft elke provincie haar eigen vliegveld? (waar op de meeste nauwelijks gevlogen wordt) /

– Waarom overal deze werken voor een plaatselijke TGV? /

– Waarom al deze (leegstaande) nieuwe urbanisaties?…

Enig antwoord: Omdat minstens tijdens de voorbije 20 jaar dit prachtig land bestuurd werd door verschillende regeringen die zélf  geregeerd werden door een tiental grote constructiebedrijven: Mariano & Cº als Marionetten-poppenkast waar werkelijk elk groot of klein contract gepaard ging met een parallelle tegenstroom zwart geld naar de politieke verantwoordelijken. Overdreven? Helaas niet… De werkelijkheid overtreft de stoutste, wildste fantasie. De schatkist werd en wordt geplunderd voor het optrekken van faraonische, nutteloze bouwwerken waarbij enkelen zich enorm hebben verrijkt en waar iedereen, de hele bevolking, het voetvolk nu moet voor betalen.

En daarom is het hoog tijd dat deze wantoestand ophoudt, dat deze regeringen – zowel de nationale als vele regionale, zoals bvb die van Castilla La Mancha – opstappen. Teveel vettige bedriegers* aan de macht. Op de rooster ermee!!

S&Cº