¡QUERID@S!

Jammer…  zoals de titel zou laten vermoeden, gaan we het niet hebben over voetbal, zijn transfers of zijn zotten. Zelfs niet over ònze koning, El Rey Juan Carlos, dit keer…
Wel over de voorlopige nieuwe woonst -dit pand met vele kleine kamertjes – dat al door vele van zijn soortgenoten werd gedeeld. Wel hebben we het (opnieuw, helaas) over Luís ‘El Cabrón’ Bárcenas die de voorbije dagen en nachten daar heeft doorgebracht, in ‘El Soto del Real’, de belangrijkste gevangenis van Centraal-Spanje. En dat was nu precies niet volgens afspraak met de PP-top… en daarom is ‘El Cabrón’ realmente cabreado* (=écht bokkig-kwaad geworden) met als resultaat dat deze gewezen PP-schatbewaarder zijn straffe chantage-bedreiging heeft uitgevoerd: nl het publiceren van de zwarte boekhouding van de Partido Popular. Iets wat Mariano Rajoy voorzeker nooit zal verwacht hebben dat ie daartoe in staat zou zijn.

Maar nu is het zover: Gisteren en vandaag verschenen in de gezaghebbende én bovendien doorgaans PP-gunstig gezinde krant El Mundo UNA BOMBA DE RELOJERÍA: een echte TIJDBOM dat wel eens het einde van deze regering zou kunnen betekenen.

¡OJALÁ!*

(*Moest dát eens waar zijn!:::)